Friday, 15 January 2016

[キラキラ学校] Fight Song

Kembali menulis.
InsyaAllah
Cuba






Mungkin akan banyak tulis bertemakan 『キラキラ学校』


Apa tu?



キラキラ (kirakira) = bersinar-sinar
学校 (gakkou) = tempat belajar/sekolah


So... キラキラ学校 (kirakira gakkou) = sekolah bersinar-sinar.. ?


Haha tak kot rasanya. 

Ok, cukup dulu untuk pengenalan.
Sooner or later, insyaAllah akan faham sendiri.

kirakira


いつも通りの君でいい
何て言わない方がいい
そこからまた始まりだろう?
これが君には似合ってる
Buat macam biasa je, tak payah cakap apa-apa. Pastu mulakan semula. 

人は人 自分は自分
比べた時点で負けてる
自分に負けない強さが
どんな壁をも壊していく
Tak perlu bandingkan dengan orang, tte iu ka, perbandingan tu sendiri adalah kekalahan.
Dengan kekuatan diri sendiri -- yang mungkin tersembunyi or tak jumpa lagi -- boleh sebenarnya untuk hadapi apa jua cabaran

(2:286)


時には泣いていいよ
弱いとこ見せても大丈夫
でもそこで腐るな
まだやれる その先の夢
Ada masa, takpe je nak nangis ke, nak tunjuk kelemahan ke. Tapi kena bangkit la semula. 
Sebab banyak lagi nak kena buat

どんないくつもの言葉よりも
たった一つの言葉がいい
まずは自分で踏み出してみて
「頑張れ」そんな安いヤツでいい
Orang bagi la kata semangat banyak mana pun, in the end it's your own self.
Try to take the first step

(13:11)

いつも通りの君でいい
何て言わないほうがいい
そこからまた始まりだろう
君に届け僕らの歌

今は悩む事もあるでしょう
ヘコむ事だってあるでしょう
でも未来のどこかで君と
笑い合えれば道は作られる
Sentiasa akan ada perkara yang buatkan diri jadi down, hilang semangat etc. 
Tapi akan ada juga jalan keluar, insyaAllah. Yakin je.

(65:2-3)


どんないくつもの言葉よりも
たった一つの言葉がいい
やっと一歩踏み出せたよね
「頑張れ」ほらね似合っているよ

Finally,
you took the first step!











1 comment:

wan nurhasni said...

kalau dilahirkan permata, tercalit lumpur sekalipun bersinar jua :) basuh, dan gilap semula,,,kerana dirimu begitu berharga - iklan loreal