Saturday, 28 May 2011

Ambang Asuhan Jepun : Pemilihan AJK

Assalamualaikum, semua.

Em, ni post kedua yang aku tulis hari ni, 28 Mei, walaupun previous post tu tarikh lain. Saje je alter supaya tak nampak cam boring sangat. Banyak gile kot masa aku. Hehe

Hiasan semata-mata :D


So, seperti mana tajuk kat atas tu, maka petang semalam we held an election. After a week takde official president, sekarang dah ada. Yang sedihnya (sedih?) presiden sementara tu tak diangkat jadi presiden sebenar. Bukan sebab tak layak, tapi sebab dia dulu quit. Dengarnya personal problem. Hmmm… Tapi sayang la…. Em, dah tak nak komen banyak-banyak, nanti orang fikir lain. Apapun, I like him (ni bukan confession, ok?) only because his name hampir sama dengan aku. Haha.. nice!

So, resultnya dah keluar semalam, beberapa minit je lepas election tu. Nak tahu?




Tahniah kepada 2 classmates aku masa sekolah menengah dulu sebab berjaya sambar jawatan Presiden dan Timbalan Presiden II. Agak mengejutkan jugakla. Tak tersangka. Apapun, it’s very nice to know. Mana taknye dah bergenerasi berdekad sekolah aku ni takde wakil kat AAJ, sekali tahun ni tiga orang sekali masuk. Bak kata kawan aku (yang timb president tu), “Kat sini, Alhamdulillah, senpai takde”. Dah tu, bila masuk, gila kuasa pulak, habis semua jawatan penting diorang kebas. *Alamak, harsh gile statement aku! Sori



Sekali lagi tahniah kepada Abudora-san and Fara-san (yang kelaka gile bunyinye tu, nama AAJ diorang..haha). Hmm, nice partner XD. Sebagai ketua, jalankanlah tugas anda dengan berhemah, berdedikasi, dan jangan main-main. Insya-Allah, yang lain semua akan support.

Untuk Timbalan presiden I, kitorang bagi chance la kat budak sekolah lain. Bukan wakil Negeri Sembilan/SHAMS lagi la. Lagipun dah takde dah pun budak laki SHAMS kat sini lagi. Ex ade la kot. Tapi la kan, aku rasa diorang ni tak pandai strategi la. Yang terer-terer semua pergi calon kat Presiden. Sudahnya Timbalan presiden I dah takde orang, (ade kot, hiperbola je lebih aku ni). Yang dah tercalon Presiden takleh bertanding lagi dah. So, rugi la kot.

*tapi sebenarnya walaupun budak laki ramai dan banyak, tak nampak sangat pun yang menyerlah untuk jadi ketua…

Kalau tanya aku lak, aku memang taknak jawatan tinggi-tinggi sangat ni (mak aii, poyos, cam ada yang nak sangat aku). Ada sorang kawan nak calonkan aku Timbalan presiden II tu, dia Tanya aku sehari sebelum. Tapi nasib baik dia tak cadangkan pun. Setakat biro-biro tu, berangan gakla. Aku ingat nak Biro Kerohanian tu (poyo je, cam bagus sangat), tapi last-last dapat Biro Akademik. Ok jugak tu. Hehe

Apapun, satu je yang aku boleh simpulkan. Kat sini, the boys make up the majority. So, kiranya kalau kau perempuan, pastu berangan nak jawatan, cuba-cuba la tonjolkan diri dalam kalangan boys ni. Hehe. Kidding ok. Aku takdela popular pun. Ntah sape lobi aku, aku pun tak tahu. Tapi kalau nak kata menonjol tu, agak la kot. Bukan sebab menggedik nak ke depan ke apa, tapi sebab lain dari yang lain. Memang satu je dalam seratus tu. Kot ada yang tak kenal tu, aku tak tahu la nak cakap camner. Hehehe :D

*again, aku terlebih perasan.

P.S: While “practice listening”.. hehe :D

4 comments:

Fatimah Zahra' said...

erm.. congrats jugak abudora-san dan fara-san. and iffah? nama lelakitu afif ke? hahah.. just kidding. mana tahu, lucky guess..betul plak.

Iffah Syuqaira said...

taklah.. bukan. tapi hampir2
(apa ni, kantoi la nama aku!) haha

Fatimah Zahra' said...

haa.. afifi ke weh?

AbdullahUmar said...

hahahaha... abudora. SERIUS, AKU X SUKE NAMA TUH!